- Mijn specialiteiten

Oncologische voetverzorging

Als Oncologisch Voetzorgverlener verleen ik voetzorg aan kankerpatienten om de voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Een patient die een behandeling voor de ziekte van kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Zo kan chemotherapie, bestraling of de nieuwe doelgerichte therapieën bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten, maar het kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen waardoor de mobiliteit ernstig kan worden aangetast. Ik ben opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen en bevindingen terug te koppelen aan de behandeld oncoloog of oncologisch verpleegkundige. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatient ondersteund.

De eerste afspraak t.a.v. oncologische voetzorg zal een intakegesprek zijn zo mogelijk gelijk gepland met een screening. Nadat de behandelend arts of verpleegkundige toestemming heeft gegeven om te mogen behandelen en u niet in de neutropene fase bent (de fase waarbij de witte bloedcellen (leucocyten) te laag zijn en zij niet meer voor een goede weerstand kunnen zorgen) of andere contra-indicatie heeft, kan er een professionele voetzorgbehandeling plaatsvinden.

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.